Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebben>>

Lineáris csapágyazás

Mire használható a lineáris csapágy?

A gépiparban fontos szerepet játszanak az olyan berendezések, eszközök, szerszámok, amelyek sokoldalúan felhasználhatóak, ugyanakkor jó ár-érték aránnyal rendelkeznek, és hosszú élettartammal bírnak, aminek köszönhetően a munka egy pillanatra sem kell leálljon. Például a lineáris csapágy is nagyon hasznos, ha éppen tengelyeket vagy forgó alkatrészeket szeretne alátámasztani oly módon, hogy az ellenállás a lehető legkisebb, a vezetés pedig a lehető legpontosabb legyen. A csapágy feladata a tengelyirányú mozgatás.

A lineáris csapágy egyik legkiemelkedőbb előnye, hogy a legköltséghatékonyabb megoldást biztosítja a lineáris megvezetések közül. Ez a termék széles körben felhasználható. Általában csomagológépekben, különböző mérőműszerekben és orvosi berendezésekben található meg, de számos más területen is alkalmazzák. A lineáris csapágy kiválasztásakor sok szempontot figyelembe kell venni. Mivel nagy erőhatások érhetik, amelyek származhatnak például a forgó alkatrész súlyából vagy a gép működésének sajátosságaiból, ezért fontos, hogy masszív anyagból készüljön és bírja a megpróbáltatásokat. Ugyanakkor az is lényeges, hogy ne csak az erőhatásokkal szemben legyen ellenálló, hanem a súrlódás miatt kialakuló magas hővel szemben is.

Ezen kívül előnyös, ha a különböző szennyeződések, a por és a nedvesség sem tud kárt tenni benne. A jó csapágy, kopás- és korrózióálló is. Fontos még, hogy a termék olyan tulajdonságokkal rendelkezzen, amelyek által a működése során a lehető legkevesebb beavatkozást igényli. Ilyen tulajdonságok például, hogy legyen önkenő, illetve ne kelljen olajozni vagy egyéb karbantartási műveleteket elvégezni. A lineáris csapágy ma már az internet révén, a mi webáruházunkból is könnyedén megvásárolható. A cégünk munkatársai évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, igény esetén segítséget nyújtanak a tervezésben, megmunkálásban, elő- és összeszerelésben is.