Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebben>>

Trapézorsós hajtás

Precízen hengerelt trapézmenetes orsók széles választéka áll rendelkezésükre. A három pontossági osztályba sorolt trapézmenetes orsók minden igényt kielégítenek a pozicionálási felhasználásoknál. Feladatuk a forgó mozgást lineáris mozgássá alakítani vagy fordítva. A precíz kivitelezésnek köszönhetően nagy pontosságúak és teherbírásuk is kiváló. Léteznek balos és jobbos kivitelek önzáró menetekkel melyek akár több bekezdésűek is lehetnek  a nagyobb hatásfok elérése céljából. Előnyük az egyszerű kivitelezésükből ered, ezáltal könnyen gyárthatóak. Ezen kompakt szerkezetek kevés alkatrészből tevődnek össze, csendesek és karbantartási igényük is kicsi.

Főbb alkalmazások:

  • Aktuátorok
  • Autóemelők
  • Géppadok
  • Léptető motorok

A trapézmenetes orsó jellemzői

A különböző gépek, alkatrészek, szerszámok ipari célra történő beszerzése során az egyik legfontosabb szempont, hogy olyan megoldásokat találjon, amelyek gazdaságosak, költséghatékonyak, ugyanakkor kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek. Ha pozicionálási vagy mozgatási feladatok elvégzésére keres alkatrészt, akkor érdemes a trapézmenetes orsó mellett döntenie. A trapézmenetes orsó fő feladata, hogy a mozgás irányát megváltoztassa. A forgó mozgást lineáris mozgássá alakítja, a lineárist pedig forgóvá.

Széles körben felhasználható, például aktuátorok, autóemelők, géppadok és léptető motorok esetén. Általában acélból készül kézi, gépi, vagy precíziós hajtásra. Az orsó méretét tekintve számos opció elérhető, így mindenki megtalálhatja azt, amely a munkáját a lehető legkiválóbban szolgálja. Fontos még megjegyezni, hogy létezik rozsdamentes változat is. A trapézmenetes orsó jellemzője, hogy a precíz kivitelezésének köszönhetően, pontos munkavégzést tesz lehetővé, nagy teherbíró képességének következményeképpen pedig, hosszú évekig bírja a strapát. Többféle típusban elérhető a piacon: létezik balos és jobbos kivitel is, önzáró menetekkel.

Manapság a trapézmenetes orsó számos bolt kínálatában megtalálható igen széles választékban. Ugyanakkor az internetes vásárlás ebben az esetben is kényelmesebb alternatívát kínál. Az általunk biztosított nívós szolgáltatások, valamint a kínálatunkban megtalálható megbízható, prémiumkategóriás termékek biztosan nem fognak csalódást okozni, így bátran választhatja a beszerzés ezen módját.