Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebben>>

Termékek Menü

Szervó motorok

A HIWIN váltakozó áramú szinkron szervomotorjai az 50 – 1000 W teljesítménytartományban kaphatók. A standard motorok fordulatonként 10.000 növekményű, 13 bites encoderrel vannak szerelve. 

Nézet:
Rendezés:

A minőségi szervómotor ismérvei

Ha egyenes vonalú vagy szög pozicionáláshoz keres megfelelő eszközt, akkor fontos, hogy olyat válasszon, amely pontosan erre a célra készült. A szervómotor tipikusan egy ilyen darab, amely nagy precizitású, forgó vagy lineáris működtető eszköz. A szerszámgépiparban széleskörűen használt berendezés lényege, hogy szabályozza a sebességet és a gyorsulást. A legtöbb modell beépített pozícióérzékelő szenzorral rendelkezik, és fontos kiegészítő eleme az alapegységtől független vezérlőegység is, amely a motor meghajtásához szükséges magasfeszültségű áramot biztosítja.

A szervómotor fajtái között megtalálhatóak villamos, pneumatikus és hidraulikus modellek is. Ha egy szervómotor vásárlása mellett dönt, akkor érdemes olyan, megbízható gyártók által készített, prémium változatot keresnie, amely hosszú évekig bírja a strapát. Amennyiben márkákról beszélünk, akkor például, ha a HIWIN márka termékei mellett dönt, akkor nem hibázhat, ugyanis ez a cég széles választékban kínál ilyen típusú, minőségi motorokat, 50 és 1000 Watt közötti teljesítménnyel. A standard típusok általában 3.000-es fordulatszámmal rendelkeznek, és 13 bites encoderrel vannak felszerelve. Az encoder biztosítja a motor pontosságát, így hozzájárul a hatékony és precíz munkavégzéshez. Kapható motorfékkel felszerelt, illetve motorfék nélküli változat is. A motor tengelyvég lehet reteszes, vagy retesz nélküli.

A jó szervómotor rendelkezik bizonyos tulajdonságokkal, amelyeket vásárlás előtt érdemes alaposabban is megvizsgálni. Ezek közé az ismérvek közé tartozik az, hogy a fordulatszám változtatása folyamatosan megvalósítható legyen, illetve a forgás irányát is gyorsan és egyszerűen megváltoztathassa a gép használója. Ezen kívül, természetesen elengedhetetlen a gyorsaság és a stabil, megbízható működés is. Fontos kérdés lehet még, hogy a motor egyenáramú vagy váltakozó áramú. A váltakozó áramú motor előnye az egyenáramú típusokkal szemben az, hogy egyszerűbb kialakítással rendelkezik, kisebb a súrlódás és kicsi a tehetetlenségi nyomaték a speciális kialakítás miatt.

Termék szűrő
Teljesítmény
Fék
Retesz
Termék összehasonlító
Gyártók szerinti szűrés