Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebben>>

Golyósorsók

A golyós menetesorsós, más néven golyósorsós hajtások egy golyós orsóból, a golyókat magában foglaló golyósorsó-anyából, valamint a golyó-visszavezetésből állnak. A golyós menetesorsók az ipari és precíziós gépekben leggyakrabban alkalmazott menetes orsók. Feladatuk a forgó mozgás átalakítása hosszirányú mozgássá, ill. fordítva. Nagyfokú precizitást mutatnak magas hatásfok mellett.

A golyósorsókat a gyártási technológiájuk szerint három csoportba sorolhatjuk: Hengerelt; Hántolt; Köszörült. A gyártási technológia meghatározza az orsó pontosságát.

Az orsó pontossága alatt azt értjük, hogy egy tetszőleges 300 mm -es szakaszon hány mikron a maximális axiális hiba a menetemelkedésben.

Pontossági osztály T1 T3 T5 T7
Orsó kivitel Köszörült Köszörült Hántolt
Hengerelt
Hengerelt
e300 (ISO, DIN) 0,006 0,012 0,023 0,052

(a táblázat értékei mm-ben értendőek)

Rendezés:

R12-10K3-FSCDIN

Raktáron
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

R16-05T4-FSUD

Raktáron
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

L20-05T4-FSUD

Raktáron
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

R16-20K2-FSCDIN

Raktáron
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

R20-10T3-FSUD

Raktáron
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

R12-04B1-RSIT

Raktáron
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

R08-01T3-FSKD

Raktáron
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

R10-02.5T2-RSIT

Raktáron
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

R06-01T3-FSKD

Raktáron
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

R20-05T4-FSUD

Raktáron
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

R25-10T4-FDUD

Raktáron
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

R08-02.5T2-RSIT

Raktáron
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

A leggyakrabban használt orsó: golyósorsó

Ha ipari felhasználásra keres alkatrészeket, akkor érdemes olyan termékeket beszereznie, amelyek széles körű felhasználást tesznek lehetővé. A golyósorsó ipari és precíziós gépekben található meg, feladata, hogy a mozgási irányt átalakítsa. A forgó mozgást hosszirányú mozgássá alakítja, a hosszirányút pedig forgóvá. A golyósorsó előnyei közé tartozik, hogy magas hatásfokkal rendelkezik, valamint magas precizitású munkavégzést tesz lehetővé. Hengerelt, hántolt és köszörült kivitelben is elérhető. Az, hogy mely gyártási technológiával készült, nagyban befolyásolja, hogy milyen pontosságú lesz az elkészült orsó.

Ha nagyon pontos eredményt szeretne elérni, akkor a köszörült változatok között érdemes szétnézni, ha pedig kevésbé fontos a pontosság, de fontos a nagy teherbírás, akkor a hengerelt orsók is jó választást jelenthetnek. A hántolt típus a másik két verzió között képez átmenetet, és jó szolgálatot tesz például szállító vagy pozicionáló alkalmazásokban. A köszörült kivitelezésű orsók biztosítják a lehető legpontosabb és legjobb minőségű munkát, ugyanakkor a munkaidő ennek használata során a leghosszabb. Ha a golyósorsó a webáruházunk révén kerül beszerzésre, akkor figyelembe kell vennie azt, hogy a hengerelt vagy hántolt típusok szállítási ideje rövidebb, míg a köszörült változat általában egyedi rendelés alapján készül, így tovább tarthat, míg a kezébe kerül.